Artvin’deki Esnaf ve Sanatkârların Endişesi: “Batarlarsa Hep Beraber Batarız”

Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Şeref Öngüner, “Esnaf ve Sanatkârımız batarsa bu gemide hep beraber batarız ve gelin sesimize kulak verin sorunlarımız öyle büyütüldüğü gibi çözümsüz sorunlar değil ve bir an evvel bu esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarını çözmek, ülkemizin geleceğinin sorunlarını çözmek demektir. Esnaf ve sanatkarlarımız güçlenirse Türkiye güçlenir, ülkemizin geleceği güçlenir ve gençlerimizin yarınları güçlenir” dedi.

Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Şeref Öngüner, Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı 18 odanın yönetim kurullarıyla birlikte, Hopa Belediye parkında basın açıklaması yaptı.

“Esnaf ve sanatkârlarımızı daha zor ve çaresiz durumda bırakmıştır”

Öngüner, şöyle konuştu:

“Ülkemizin ekonomisine yük olmadan kendi iknalarıyla çalışan esnaf ve sanatkârlarımız faizlerin yüksek olmasından kaynaklı, gıdadan, temizlik ürünlerine, kira yardımlarından, elektrik yardımlarına kadar, akaryakıttan, tükettiğimiz bütün ürünlere kadar yansıyan fiyat artışlarıyla mücadele ederken pos cihazlarındaki komisyon oranlarının artması ve kredi kartlarındaki taksitlerin kısıtlanması, KDV ve Geçici vergi oranlarının yüksek olması. Mal alımlarında yüzde 1 KDV oranıyla alırken Yüzde 10 ve üzeri satış yapması. BAĞ-KUR pirim ve gün sayısının 7.200’ e düşmesi beklenirken pirim ödemelerinin artması. Şoför esnafımızın ÖTV ve KDV muafiyeti haberi beklerken, akaryakıt fiyatlarının günden güne yükselmesi. Perakende yasasını beklerken, ulusal marketlerin her geçen gün çoğalması ve her gün her ürünün satışına izin verilmesi ile meşakkatli günlerden geçerken, Halk Bankası aracığıyla Esnaf ve sanatkarlar kooperatifinden daha önceden çektiğimiz kredilerin faiz oranlarının yükseltilmesi esnaf ve sanatkârlarımızı daha zor ve çaresiz durumda bırakmıştır.

“TEK HAYALİMİZ ALIN TERİYLE ÇALIŞTIĞIMIZIN EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALMAKTIR”

Öngüner, esnafın çözülemeyecek sorunu olmadığına dikkati çekerek, “Tek hayalimiz alın teriyle çalıştığımızın emeğimizin karşılığını almaktır. Bugün burada aile kültürünün şehrimizdeki temsilcileri olan 18 oda başkanımız ve kıymetli yöneticilerimizle beraber tüm yetkili mercilere sesleniyoruz; Ülkemizin ve milletimizin omurgası esnaf ve sanatkârlarımızın sesini ne olur duyun. Esnaf ve Sanatkârımız batarsa bu gemide hep beraber batarız ve gelin sesimize kulak verin sorunlarımız öyle büyütüldüğü gibi çözümsüz sorunlar değil ve bir an evvel bu esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarını çözmek, ülkemizin geleceğinin sorunlarını çözmek demektir. Esnaf ve Sanatkârlarımız güçlenirse Türkiye güçlenir, ülkemizin geleceği güçlenir ve gençlerimizin yarınları güçlenir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir