Ünüyle bilinen Türk mutfağına ilişkin lezzetler, dünyanın dört bir yanından büyük ilgi görüyor.
Yunanistan’ın ise kelam konusu lezzetleri sahiplenme gayreti dikkat çekiyor.
Susamlı simide Yunan ilgisi
Yunan basını, daha evvel baklava ve dönerin Yunanistan’a ilişkin olduğu biçiminde algı çalışması yürütmüştü.
Benzer çalışma, bu kere susamlı simit için yapıldı. “Olivemagazine.gr” isimli internet sitesi, “Atina ve Selanik’teki en taze ve en çıtır simit” başlıklı bir içerik hazırladı.
“En esaslı yeme alışkanlıklarımızdan biri”
Haberde, “Sadeliğiyle süper olan simit, Yunanlıların en esaslı yeme alışkanlıklarından biri. Kolay, ucuz ve doyurucu. Kavrulmuş susamın kokusu rahatlatıyor.” denildi.
Söz konusu yiyeceğin “her saat her yerde bulunabileceğinden” kelam edildi. Atina ve Selanik’te gevreğin satıldığı noktalar sıralandı.
Osmanlı’dan gelen asırlık atıştırmalık
Ancak Yunan basını, susamlı simidin asırlık Osmanlı atıştırmalığı olduğu gerçeğini göz arkası etti.
“Susamlı kebap” olarak da anılan simit, Osmanlı Devleti’nden bu yana tüketilen en favori yiyeceklerden biri ve öğün ortası atıştırmalık olarak öne çıkıyor.