Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Şeker-İş Sendikası’ndan Kamu Özelleştirmesi Eleştirisi

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş), Ankara’da düzenlenen 23. Olağan Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Türk-İş’e bağlı sendikaların başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen kurulda divan başkanlığına Nazmi Irgat seçildi. Açılış konuşmasını yapan Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, kamunun elinden alınan üretim kapasitesine dikkat çekti:

  • “Kamunun hakkı olan 70 bin tondan fazla üretim, göz göre göre elinden alındı. Bu kota peşkeşine karşı Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’a taşıdığımız sürecin takipçisiyiz.”

“Şeker Silah Gibidir, Özelleştirme Ülkeye İhanettir”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı verdikleri mücadeleyi hatırlatarak, kürsüde şunları söyledi:

  • “Son 22 senedir her yerde söyledik: Şeker silah gibidir. Bu fabrikalar özelleştirilmesin. Bize deli muamelesi yaptılar. Şimdi geldiğimiz noktada haklı çıktığımızı herkes görüyor.”

Covid-19 sürecinde şeker fabrikalarının kritik önemini vurgulayan Atalay, hükümete seslenerek şunları dile getirdi:

  • “Özelleştirin bakalım, yapabilir misiniz? Yapamazsınız. Bir kamyon bürokrat çırpındı, ‘Yapmayın’ dedi. Dinlemediniz. O fabrikaları iyi yöneten de kötü yöneten de olur ama bu ülkenin malını çalanın Allah belasını versin.”

“Bizi Maraba Gibi Görüyorlar”

Atalay, sendikal örgütlenme ve işçi mücadelesi konularına da değinerek, iktidarın işçileri “oy deposu” olarak gördüğünü belirtti:

  • “Bu ülkede 4 bin 200 kişi her gün hayatını kaybediyor. Biz bu gerçeği biliyoruz. Bizi maraba gibi görmeye devam ediyorlar çünkü işçi ses etmiyor. Biz bu ülkenin yüzde 60’ıyız ama emeğin hakkı hâlâ verilmiyor.”

Sendika üyelerine seslenen Atalay, seçim sürecinde kendi temsilcilerine sahip çıkmaları gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

  • “Seçtiğiniz temsilcinin arkasında durun. Siyasiye değil, kendi seçtiğinize destek olun. Aksi halde bizi yine köle yerine koyarlar.”

“Şimşek’e Anlatacak Bir Derdim Yok, Çünkü Anlamaz”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e gönderme yapan Atalay, hükümetin ekonomik politikalarını eleştirerek şunları ifade etti:

  • “Ben dertliyim ama Şimşek’e anlatacak durumum yok. Çünkü anlamaz. Çalışanın derdini anlayan bir ekonomi yönetimi yok.”

Related Posts

Çikolataya zam geliyor!

Çikolataya zam yolda. Dünyanın önde gelen çikolata markalarından Nestle, ABD’deki biriminde, bazı çikolata ve şekerleme ürünlerine zam yapma kararı aldı. Fiyat arttırımı gelecek ay geçerli olacak. Dünya genelinde kakao arzında azalma ve maliyet …

CFO gündemi: Ticaret savaşı ve yapay zekâ

Türkiye’nin finans alanında en önemli karar alıcılarının belirlendiği ‘En Etkin 50 CFO’ araştırması sonuçlandı. Finansın liderleri, ödüllerini 14 Mayıs’ta ‘Leadership Beyond Intelligent Age’ teması ile düzenlenecek CFO Summit’te alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Antalya 18 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyor

1 Ocak-7 Mayıs döneminde 2 milyon 300 bin turisti ağırlayan Antalya, bu yıl için belirlenen 18 milyon yabancı turist hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Üretici enflasyonu Norveç’te çakıldı

Norveç’te üretici fiyatlarında yaşanan sert düşüş, özellikle petrol ve doğalgaz sektöründeki fiyat gerilemeleriyle bağlantılı olarak dikkat çekti. Mart ayında yüzde 11,5 olarak kaydedilen yıllık üretici enflasyonu, Nisan 2025 itibarıyla yüzde 2,1’e …