Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Türkiye’de Yüksek Enflasyon, Gayrimenkul Sektörünü Etkiliyor

Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyon, gayrimenkul sektöründe büyük bir yükselişe neden oluyor. Özellikle büyükşehirlerdeki konut fiyatları kontrolsüz bir şekilde artmaya devam ediyor.

En Pahalı Konutlar İstanbul, Muğla ve Aydın’da

Karar gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye’de konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilk 5 il şu şekilde sıralanıyor:

  • Muğla – 8.811.790 TL (Amortisman süresi: 20 yıl)
  • Aydın – 5.707.260 TL (18 yıl)
  • İstanbul – 5.462.082 TL (15 yıl)
  • İzmir – 5.147.250 TL (14 yıl)
  • Çanakkale – 4.990.440 TL (15 yıl)

Amortisman süresi, bir yatırımın kira geliri ile ne kadar sürede geri kazanılabileceğini gösterir. Muğla’da konutların amortisman süresi 20 yıla kadar çıkarken, bu durum bölgedeki fiyat/kira dengesini de yansıtıyor.

En Ucuz Konut Kilis’te

Türkiye’nin en düşük fiyatlı konutlarına Kilis şehrinde rastlanıyor. Ortalama konut fiyatı 1.964.250 TL seviyesinde. Kilis’te konut fiyatları son bir yılda %17,37 oranında artmış ve amortisman süresi 13 yıl olarak belirlenmiş.

En Uygun Fiyatlı Diğer İller

Kilis’in yanı sıra, konut fiyatlarının görece uygun olduğu diğer iller ve ortalama fiyatlar şöyle:

  1. Kars – 2.068.848 TL (11 yıl)
  2. Kırıkkale – 2.258.034 TL (11 yıl)
  3. Hakkari – 2.266.588 TL (12 yıl)
  4. Bitlis – 2.373.856 TL (13 yıl)

Bu iller, yatırımcılar için daha kısa amortisman süreleri sunarak avantaj sağlıyor.

Konut Piyasasında Yatırım Geri Dönüş Süresi Önemli Hale Geldi

Artan fiyatlar sonrası kira gelirine dayalı yatırım geri dönüş süresi gayrimenkul yatırımlarında büyük önem taşıyor. İstanbul gibi büyük şehirlerde amortisman süresi 15 yıl iken, Kars ve Kırıkkale gibi illerde bu süre sadece 11 yıla kadar düşebiliyor.

Related Posts

Çikolataya zam geliyor!

Çikolataya zam yolda. Dünyanın önde gelen çikolata markalarından Nestle, ABD’deki biriminde, bazı çikolata ve şekerleme ürünlerine zam yapma kararı aldı. Fiyat arttırımı gelecek ay geçerli olacak. Dünya genelinde kakao arzında azalma ve maliyet …

CFO gündemi: Ticaret savaşı ve yapay zekâ

Türkiye’nin finans alanında en önemli karar alıcılarının belirlendiği ‘En Etkin 50 CFO’ araştırması sonuçlandı. Finansın liderleri, ödüllerini 14 Mayıs’ta ‘Leadership Beyond Intelligent Age’ teması ile düzenlenecek CFO Summit’te alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Antalya 18 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyor

1 Ocak-7 Mayıs döneminde 2 milyon 300 bin turisti ağırlayan Antalya, bu yıl için belirlenen 18 milyon yabancı turist hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.