Perplexity CEO’su “6 ay içinde yok olacak” meslekleri açıkladı

Perplexity CEO’su: Yapay Zeka İş Dünyasını Devralabilir

Son dönemde dikkat çeken yapay zeka girişimlerinden Perplexity’nin CEO’su Aravind Srinivas, The Verge’ün Decoder podcast’ine verdiği röportajda şirketin yeni nesil yapay zeka destekli tarayıcısı Comet’in sıradan işleri bile devralabilecek düzeyde olduğunu belirtti.

Srinivas, “İK uzmanlarının bir haftada yapabildiği işleri artık Comet sadece bir komutla gerçekleştirebiliyor” diyerek Comet’in işleyişini ve otomasyonun gelecekteki rolünü vurguladı.

Hedefte İK Uzmanları ve Asistanlar

Perplexity’nin geliştirdiği Comet, gerçek bir yapay zeka ajanı olmayı hedefliyor ve web tarayıcısını aşarak karmaşık görevleri insan müdahalesine gerek duymadan tamamlayabiliyor. Srinivas, ofis çalışanlarının en çok kullandığı web tarayıcısının bu dönüşüm sürecinde ilk etkilenecek alan olduğunu belirtiyor. İşe alım uzmanları ve yöneticilere asistanlık yapan profesyoneller ise ilk etkilenecek meslek grupları arasında.

Srinivas’a göre, Comet örneğin Stanford mezunu ve daha önce Anthropic’te çalışmış mühendisleri bulup onları LinkedIn ile birlikte Google Sheets dosyasına aktarabiliyor, sonrasında ise kişiye özel tanıtım e-postaları yazarak hepsine aynı anda ulaşabiliyor. Benzer şekilde, Comet yöneticilerin takvim yönetimini üstlenebiliyor, Gmail ve Google Calendar gibi uygulamalarla etkileşime geçerek toplantıları ayarlayabiliyor ve hatta toplantı öncesi kısa özetler sunabiliyor.

Yeni Bir Otomasyon Katmanı

Gizmodo’ya göre, Srinivas’ın hedefi sadece tarayıcıyı geliştirmek değil, aynı zamanda bu aracı dijital hayatın merkezine yerleştirmek. Comet’in bir zeka katmanına dönüşerek sürekli çalışan bir araç haline gelmesi üzerinde duruluyor.

Srinivas, “Tarayıcıyı bir işletim sistemi gibi sürekli arka planda çalışan bir araç haline getirmeyi amaçlıyoruz. Kullanıcılar Comet aracılığıyla çeşitli asistan işlerini başlatarak zamanlarını başka işlere ayırabilecekler” şeklinde açıklıyor.

Kitlelerin Geleceği: Kurtuluş mu, İşsizlik mi?

Srinivas, bu gelişmenin insanlara boş zaman kazandıracağını ve yeni aktivitelere yönlendireceğini düşünerek iyimser bir bakış açısı sunuyor. Ancak bu durum otomasyonun birçok mesleği ortadan kaldırabileceği gerçeğini de göz ardı etmemizi gerektiriyor. Bazıları yeni rollerde yükselebilirken, pek çok insan işsiz kalabilir.

Related Posts

Düşürülmesi neredeyse imkansız olan 5 ölümcül savaş uçağı

Modern hava muharebeleri, artık sadece hız ve manevra kabiliyetinden ibaret değil. Günümüzün en gelişmiş savaş uçakları, hayatta kalabilmek için görünmezlik (stealth) teknolojisini, gelişmiş sensör füzyonunu, elektronik harp yeteneklerini ve saf gücü tek bir potada eritiyor.

Daha güçlü bir irade için neler yapmalı?

Hayatta başarılı olmak için en önemli faktör nedir? Birçok kişi zekadan bahsedebilir ancak son araştırmalara göre güçlü bir irade hayatta başarı için en önemli özelliklerden biri olarak öne çıkıyor.

Chopard yaza iddialı bir giriş yapıyor

Chopard’ın zarif ve seçkin çizgileriyle tanınan Alpine Eagle serisi, bu yaz radikal bir değişimle karşımızda. Marka, 41 mm’lik sportif ve şık modellerine ilk kez bu denli iddialı renkler kattı. Maritime Blue ve Rock Jasmine tonlarındaki yeni modeller …

Cursor, GitHub Copilot’a rakip olma yoluna girdi

Yazılım geliştiricilere yönelik yapay zekâ destekli araçlarıyla dikkat çeken Cursor, kurumsal pazarda Microsoft’un GitHub Copilot ürününe doğrudan rakip olacak adımlar atıyor. ABD merkezli Cursor’un arkasındaki şirket olan Anysphere, kısa süre önce …

Samsung’un üçe katlanan telefonu için heyecanlandıran haber

Galaxy G Fold adıyla anılan ve uzun süredir 2026’da tanıtılması beklenen Samsung’un yeni nesil katlanabilir modeli, son sızıntılara göre daha erken bir tarihte karşımıza çıkabilir.

Heyecan verici keşif: Zamanda donmuş bir galaksi keşfedildi

İtalyan bilim insanları 7 milyar yıl boyunca değişmeden kalan bir galaksiyi gözlemledi.