Özgür Özel’den Esad’la görüşme kararı

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, temmuz ayı içerisinde Suriye’nin başkenti Şam’a gideceğini açıklayarak, ‘Esad ile temasımız oldu’ ifadelerini kullandı.

ÖZEL: ŞAM’A GİDECEĞİM

KRT’deki yayında konuşan CHP Genel Başkanı Özel, Suriye’nin başkenti Şam’a gideceğini açıklayarak, “Esad ile temasımız oldu. Çok yakın bir zamanda heyet ile Şam ziyareti olacak. Temmuz ayı içerisinde Lübnan üzerinden gideceğim. Türkiye ile Esad’ın masaya oturup bu sorunu çözüp -Avrupa’dan kaynağın bulunması için inanılmaz gayret sarf edeceğim- bu konuda en büyük kampanyayı da yapacağız yeter ki Türkiye’de sığınmacı meselesinden kurtulmak üzere herkes iradesini göstersin. Kayseri benzeri olayların yaşanmasının endişesiyle de bu meselenin çözülmesi lazım.

Bir devlet terbiyesi diye bir şey var. Dışişleri Bakanlığı açıklaması hepimizi bağlayacak bir şeydir. Bu senin blog sayfan değil. Bir şey yazacaksan Dışişleri Bakanı olarak kendi imzanı atarsın, söylersin. Bir kurumun ismini kullanıp, tutup da böyle bir şeyi internet sayfasına koymaları son derece yersiz. Normalleşme diyoruz, bu üsluplar doğru değil. CHP’nin herhangi bir dış gücü falan… Ben Erdoğan’ın kendisine söyledim, memnuniyetlerini iletti. Biz Türkiye’de ana muhalefet partisiyiz, yurt dışına gittik mi Türkiye’nin partisiyiz. Örneğin ben Gezi Davası’nın bu şekilde olmasını savunamam. Bu ülkeye olimpiyat alınacak hep birlikte alacağız, bu ülkenin reklamını, ticaretini hep birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir