Yaban Hayvanları Av Sezonu Detayları Belli Oldu
Yaban hayvanlarının biyolojik gelişimlerine göre belirlenen avlanma bölgeleri ve süreleri açıklandı. Buna göre, Ege, Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, Marmara, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde bıldırcın ve üveyik avı 23 Ağustos’ta başlayacak.
Aynı bölgelerde (bazı iller hariç) kum kekliği, kınalı keklik ve çil keklik avı ise 25 Ekim 2025 ile 18 Ocak 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek.
Sakar meke, sakarca, yeşilbaş, boz ördek, fiyu, çamurcun, Macar ördeği, tepeli patka, kılkuyruk, elmabaş patka, çıkrıkçın, su çulluğu, kaya güvercini, tahtalı, karatavuk, öter ardıç, kaşıkgaga ve çulluk avı ise 18 Ekim’de başlayacak ve 1 Mart 2026’da sona erecek.
Alakarga, küçük karga, ekin kargası, leş kargası, karabatak ve saksağan avı 23 Ağustos’ta başlayacak ve 1 Mart 2026’ya kadar devam edecek.
Yaban tavşanı ve tilki avı 25 Ekim 2025 ile 18 Ocak 2026 tarihleri arasında yapılabilirken, yaban domuzu ve çakal avı ise 23 Ağustos 2025 ile 15 Şubat 2026 arasında gerçekleştirilebilecek.
Bir avcı, belirlenen süre içinde belirli sayıda yaban hayvanı avlayabilecek. Örneğin bir avcı bir gün içinde 10’dan fazla bıldırcın, alakarga, 3’ten fazla üveyik, kara tavuk, öter ardıç, sakarca ve karabatak, 4’ten fazla sakar meke, 6’dan fazla kaya güvercini, tahtalı, 5’ten fazla çulluk, 15’ten fazla saksağan, 1’den fazla su çulluğu avlayamayacak.
Avlanma günleri arasında çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) avlanmak serbest olacak. Bazı yaban hayvanları ise salı günleri de avlanabilecek.