Kavurucu sıcakların ne zamana kadar süreceği belli oldu

Ülke genelinde yarından itibaren başlayacak olan sıcaklıklar, birçok bölgede mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, önümüzdeki günlerde beklenen sıcaklıklara dair önemli açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE’Yİ SICAK HAVA KUŞAĞI KAPLAYACAK”

Geçtiğimiz günlerde etkili olan yağışlı havanın ardından, yarından itibaren Türkiye’nin büyük bir kısmının sıcak hava dalgasının etkisi altına gireceğini belirten Şahbaz, “Ülkemiz, sıcak hava kuşağı altına girecek. Bu durum, önümüzdeki hafta sonuna kadar az bulutlu, açık ve sıcak bir hava yaşanacağını gösteriyor” dedi.

HAFTA SONUNA KADAR SICAKLIK ARTIŞI BEKLENİYORŞahbaz, sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredeceğini ifade ederken, diğer bölgelerde ise mevsim normallerine yakın bir seyir beklediklerini söyledi.

Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde sıcaklıkların 8 ila 12 derece arasında artması öngörülüyor.

SICAK HAVALAR HAFTO SONUNA KADAR SÜRECEK

Geri kalan bölgelerde ise bu artışın 4 ila 8 derece civarında olması bekleniyor ve bu durum hafta sonuna kadar devam edecek.

Ancak, hafta sonunun ardından yeni bir yağışlı sistemin etkisine girileceğini belirten Şahbaz, özellikle batı bölgelerinde sıcaklıkların normale döneceğini söyledi.

ANKARA

Ankara’da, İstanbul ve İzmir’de 3 gün boyunca yağış beklenmiyor. Şahbaz’a göre, Ankara’da sıcaklıkların mevsim normallerinin 8 ila 9 derece üzerine çıkması bekleniyor.

İSTANBUL

İstanbul’da ise yarın hava 32 derece olacak. Çarşamba ve perşembe günleri ise 34 dereceye kadar yükselecek. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 9 ila 10 derece üzerine çıkması bekleniyor, bazı bölgelerde daha da artabilir.

İZMİR

İzmir’de ise sıcaklıkların yarın 38 dereceye kadar, çarşamba ve perşembe günleri ise 40 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

MUĞLA

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada, sıcak hava dalgasıyla birlikte orman yangınlarına karşı uyarıda bulunuldu. Sıcaklıkların hafta sonuna kadar 40 dereceye kadar çıkabileceği belirtilirken, vatandaşlar uyarıldı.

ANKARA İÇİN VALİLİK VE BELEDİYE UYARDI

Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, sıcak hava dalgasının etkilerine karşı vatandaşları uyardı. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanlar dikkatli olmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir