Bayram tatilinde bazı ilçelerin nüfusu 1 milyonu geçti

AA

Kurban Bayramı tatili sırasında ziyaretçi akınına uğraşan bazı ilçelerdeki nüfus 1 milyonu buldu.

Balıkesir’in Ayvalık, Muğla’nın Bodrum, Aydın’ın Kuşadası ve İzmir’in Çeşme ilçeleri, Kurban Bayramı boyunca tatilcilerin akınına uğradı.

Bu ilçelerden birisi Kuzey Ege’nin önemli merkezlerinden Balıkesir’in Ayvalık ilçesi oldu.

Doğal güzellikleri, Cunda (Alibey) başta olmak üzere 22 adası, 17 kilometre uzunluğunda kumsala sahip Sarımsaklı plajları, gün batımının en iyi izlendiği noktalardan Şeytan Sofrası, kırmızı mercanları, gastronomisi, kamp ve karavan turizmiyle Ayvalık, bu bayram da ilgi görüyor.

Tatilciler özellikle Sarımsaklı plajlarında denize girerek serinlemeyi, akşamları Cunda Adası’nda gezinti yapmayı tercih ediyor.

75 bine yakın kişinin yaşadığı Ayvalık’ın nüfusu 1 milyona dayandı

Yaz sezonunu bayram yoğunluğuyla açan, 20 bin yatak kapasiteli 425 konaklama tesisinin bulunduğu, 75 bine yakın kişinin yaşadığı Ayvalık’ın nüfusu Kurban Bayramı tatilinde 1 milyona yaklaştı.

Başta İstanbul olmak üzere birçok büyükşehre yakınlığı nedeniyle Ayvalık’ın cazibesinin arttığı vurgulayan yetkililer bu sezondan çok umutlu.

Mavi turlar yoğun

Adalara günlük gezi turu düzenleyen işletmecilerden Hakan Gür ise tatilcilerin yoğun ilgisinden son derece memnun olduklarını anlatarak, “Bayram nedeniyle turlarımız oldukça kalabalık oluyor. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Çünkü Ayvalık’ın turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi bizim için her şeyden önemli.” değerlendirmesini yaptı.

“Cunda’da turizm sezonu bayramla başladı”

Gezi tekneleri için bilet sanat Emine Doğan ise Cunda’da turizm sezonunun bayramla başladığını dile getirerek, şunları anlattı:

Hepimiz zaten bayramı bekliyorduk. Bayramdaki bu hareketlilik çok iyi oldu, çok güzel oldu. Şu anda Cunda çok kalabalık. İnşallah bu şekilde devam eder. Bayram sonrasında bir hafta durağan sürece girilecektir ama sonrasında sezon boyunca bu hareketlilik tam gaz devam edecektir.

Esnaf, kalabalıktan memnun

Cunda Adası’nda camekanlı tezgahında midye dolma satan Erdener Zabun da Ayvalık merkez ile Cunda’nın Kurban Bayramı nedeniyle son derece kalabalık olduğunu söyleyerek, tüm esnafa, işletmecilere bol kazançlar diledi.

Dondurma satan Onur Yalmaz da 9 günlük bayram tatilinin sonuna kadar görülecek hareketliliğin sezon boyunca sürmesini temenni etti.

Esnaf Tahsin Kuşçalı ise bayramın son derece canlı geçtiğini belirterek, “Bayramın ilk günü pek hareket yoktu ama ikinci gün ve sonrasında Cunda Adası’na yakışır bir kalabalığa ulaştık. Şu anda ise müşterilerimizin taleplerini karşılamaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Muğla sahillerinde bayramın son gününde yoğunluk sürdü

Güney Ege’nin önemli turizm merkezlerinin bulunduğu Muğla’da, Kurban Bayramı’nın son gününde tatilciler sahillerde yoğunluk oluşturdu. Hava sıcaklığının 37 derece kaydedildiği kentte, yerli ve yabancı turistler sahilleri doldurdu.

Bodrum ilçesinde tatilciler beldelere akın etti

Bodrum ilçesinde tatilciler Torba, Gündoğan, Kumbahçe, Paşatarlası, Türkbükü ve Ortakent-Yahşi gibi bölgenin ünlü sahillerini tercih etti. Bodrum Körfezi ve koylarda yat yoğunluğu devam etti.

Bodrum’da bayramın ilk günü nüfus 1 milyonu geçti ve kalabalık nedeni ile su sıkıntısı yaşandığı bildirildi.

Bodrum’da trafik aksadı ve tatilciler ilçenin içinde bir beldeden diğerine gitmekte zorlandı.

Turizm merkezi Çeşme’de yoğunluk yaşanıyor

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, Çeşme’nin 50 bin yatağının dolduğunu, günübirlikçilerle birlikte tatil nüfusunun 1 milyon rekorunu kıracağını belirtti.

İç turizmin önde gelen merkezlerinden Çeşme’de oteller, plajlar, çarşılar ve yollarda görülen hareketlilikle bir bayram klasiği yaşanıyor.

Denizi, rüzgarı ve plajlarıyla turistlerin ilgi gösterdiği Çeşme, arife gününden itibaren tatilcileri ağırlamaya başladı.

Yoğun araç girişi nedeniyle sokaklanda trafik durdu

Yoğun araç girişi nedeniyle bazı sokaklarda trafiğin durma noktasına geldiği ilçede plajlar ise neredeyse tamamen doldu.

“Doluluk, beklentimizin üzerinde”

Demir, yoğunluk sayesinde otellerdeki doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını söyledi. Bu durumun tüm turizmcilerin yüzünü güldürdüğünü aktaran Demir, şöyle konuştu:

Otellerimizdeki doluluk, beklentimizin üstünde gerçekleşiyor. Bayram tatilinin 9 gün olması turistleri farklı lokasyonlarda tatil yapmaya yöneltti. Çeşme’de 3-4 gün tatil yapan Bodrum, Marmaris’e veya Yunan adalarına geçiyor, tekrar beldemize gelerek tatiline devam ediyor. Turizm tabii ki tatil günlerini çok seviyor. Her bayram doluluğumuzu neredeyse milyonlara ulaştırıyoruz günübirlik tatilcilerle birlikte.

Aydın’da bayram tatilinin gözdesi Kuşadası oldu

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte bütçelerine uygun tatil yapmak isteyenlerin tercihi Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan tesisler oldu.

Türkiye’de bu yıl Kurban Bayramı tatilinde, çadır ve karavan kampları, otel ve kiralık evlerden daha ekonomik olduğu için tatilcilerden yoğun ilgi gördü.

Kuşadası geniş limanı ve kumsalının dışında camping noktalarıyla da ilgi gördü.

Kuşadası’nın nüfusu bayramda 1 milyonu geçti

Kentin 133 bin 177 olan resmi nüfusu 1 milyonu aştı.Nüfusu 1 milyonu aşan kentte güneşli havayı fırsat bilenler plajları ve mesire alanlarını doldurdu.

Uzun araç kuyrukları

Yazlıkçılar ve günübirlik tatil için gelenlerin daha çok olduğu ilçenin özellikle İzmir yönünden girişinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Kent girişinde kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken, bayram tatilinin başladığı 14 Haziran’dan bayramın ikinci gününe kadar ilçeye 111 bin 499 aracın giriş yaptığı bildirildi.

Tesislerin yüzde 90’ı doldu

İlçedeki konaklama tesislerinde yüzde 90’ının üzerinde doluluk oranına ulaşıldı.

İlçede güneşli havayı fırsat bilenler başta Kadınlar Denizi, Dilek Yarımadası Milli Parkı, Sevgi Plajı ve mesire alanları olmak üzere sahilleri doldurdu.

Bayram dolayısıyla kent en hareketli günlerini yaşarken restoran ve kafeteryalardaki yoğunluk esnafın yüzünü güldürdü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir