ABD’li çift, evlat edindikleri siyah çocukları ahıra kapatıp köle olarak kullanmakla suçlanıyor

T24 Dış Haberler

ABD’de Batı Virginia’lı bir çift, evlat edindikleri siyah çocukları “köle” olarak çalışmaya zorlayıp bir ahıra kilitledikleri iddiasıyla çocuk istismarı ve ırkçılıkla suçlandı.

63 yaşındaki Donald Ray Lantz ve 62 yaşındaki Jeanne Kay Whitefeather Kanawha İlçe Mahkemesi’nde, insan ticareti, küçük bir çocuğun zorla çalıştırılması ve ciddi bedensel yaralanma veya ölüm riski yaratan çocuk istismarı da dahil olmak üzere birden fazla suçlamayla yargılandı. 

Çift, kendilerine yöneltilen suçlamaları reddetti. 

Kanawha İlçesi Bölge Yargıcı Maryclaire Akers, iddianamede yer alan bulgulara atıfta bulunarak çocukların “temelde köle olarak kullanıldığını” iddia etti. 

Çift, Ekim 2023’te yapılan bir sağlık kontrolünde çiftin evlat edindiği 5 çocuktan ikisinin (6, 9, 11, 14 ve 16 yaşlarında) Sissonville’deki bir mülkte insanlık dışı koşullarda yaşadığının keşfedilmesinin ardından ilk kez tutuklanmıştı.

Whitefeather, mahkemeye verdiği ifadede, 14 ve 16 yaşındaki gençlerin bulunduğu ahırın “gençlik kulübü” olduğunu ileri sürmüş, çocukların kilitli olduğu iddialarını reddetti. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir