5 Ayda Yüzde 75 Zam: ‘Hesap Almaya Utanıyorum’

Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (EDESOB), kentin ünlü tava ciğer esnafının zam talebini değerlendirerek, porsiyon fiyatını yeniden düzenledi. Daha önce 240 lira olan tava ciğer porsiyon fiyatı, EDESOB’un kararıyla 300 liraya yükseltildi.

ArtıGerçek’te yer alan habere göre bu zam kararının önümüzdeki günlerde uygulanması beklenirken, bazı ciğerci esnafı bu artışa tepki gösterdi.

“UTANÇ VERİCİ BİR DURUM”

Edirne’deki ciğer işletmecilerinden Erdal Akgün, artan fiyatların esnafı zor durumda bıraktığını ve müşteriden hesap almaya utanmaya başladıklarını dile getirdi. Akgün, “Bu işin kolayı zamlarla bulunmaz. Bir an önce esnafın da girdilerinin çaresi bulunmalı. Şahsen ben artık buraya gelen müşterimizden hesap alırken utanmaya başladım. Utanç verici bir durum. Yani dört kişi gelse birer porsiyon ciğer yese 1000 liradan fazla. Bunun içinde salatası yok, kolası yok, ayranı yok. Yeter artık yani bu iş böyle gitmez, bu iş böyle yürümez.” dedi.

EDESOB daha önce tava ciğer porsiyon fiyatını Ocak ayında yüzde 50 zam yaparak 160 liradan 240 liraya çıkarmıştı. Ancak bu son zam kararıyla birlikte porsiyon fiyatı 300 liraya yükselmiş oldu. Esnaf, bu tür fiyat artışlarının uzun vadede müşteri kaybına yol açabileceğinden endişe ediyor.

EDESOB’un aldığı son kararın bölgedeki ekonomik dengeleri nasıl etkileyeceği merak konusu olurken, ciğer esnafı ve müşterileri gelecekteki fiyat politikalarını yakından takip edeceklerini belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir